Hester Vis Kinesioloog

Hoe werkt de kinesioloog

Het stappenplan


Stap 1
Bij spiertesten oefen ik een zachte druk uit op de onderarmen om te kijken of de spier voldoende energie heeft om die druk te weerstaan. Kan de spier de lichte druk tegenhouden dan wordt de test “sterk” genoemd en is er balans. Kan de druk niet worden tegengehouden en raakt  de spier zijn vitaliteit kwijt dan is er sprake van onbalans of  een verstoring in het lichaam. Op deze manier is er een soort communicatie (het lichaam ‘vertelt’) . Op deze wijze  is het mogelijk  de onderliggende achtergrond van lichamelijke of emotionele klachten te achterhalen.


Stap 2 
Samen met de cliënt maak ik een plan hoe we de oorzaken van de gevonden klachten kunnen verbeteren en verhelpen. Aan de hand van de spiertest kunnen we terug gaan naar de leeftijd waarop de klacht ontstaan is. Hierna bepalen we de methode om te leren anders met die ervaring om te kunnen gaan. Door het stellen van gerichte vragen geeft het lichaam, door middel van de spiertest, zelf aan welke correcties/oefeningen nodig zijn om in balans te komen. Als de blokkades/verstoringen zijn opgeheven kan de energie beter doorstromen.  Een hersteld evenwicht maakt dat je je veel beter en energieker voelt.  Je hebt een aanzet  gekregen tot stimulatie van je eigen vermogen om te herstellen.

Wat kan ik bieden in mijn praktijk

Binnen mijn praktijk wil ik u graag begeleiden bij het inzicht krijgen in uw klachten. Kinesiologie is een mooie methode om te laten zien welke emoties er mee spelen bij de klachten die u of uw kind heeft. We gaan op zoek naar de oorzaak en de oorsprong van deze onderliggende emoties. Als we eenmaal gevonden hebben hoe bepaalde gedragspatronen ontstaan zijn gaan we kijken wat u nodig heeft om daar andere keuzes in te kunnen maken. Door de spanning en de stress te verminderen bent u uiteindelijk weer vrij om uw eigen keuzes te maken. Dit doel kunnen we bereiken door de focus te veranderen, uitdagingen aan te gaan, door het leren kennen van uw eigen kwaliteiten en te begrijpen hoe deze ingezet kunnen worden in een bepaalde situatie.

Voor wie is Kinesiologie geschikt?

Kinesiologie is geschikt voor iedereen, jong en oud, met lichamelijke of emotionele klachten of voor persoonlijke groei. Men kan door de behandeling spanningen of stress die gekoppeld zijn aan een bepaald thema, probleem of klacht mogelijk beter loslaten zodat het lichaam de kans heeft meer in balans te komen. 
De consulten hebben geen medisch karakter. Afhankelijk van de  aard van de klachten is gebleken dat 3 tot 5 behandelingen meestal voldoende zijn om een goed resultaat te bereiken. Toegepaste kinesiologie wordt niet gebruikt om medische diagnoses te stellen of medicijnen uit te testen. Het is bij uitstek geschikt om naast de reguliere gezondheidszorg in gezet te worden. Bij kinderen onder de vijf jaar is het mogelijk via een volwassene te testen (surrogaat testen).