Hester Vis Kinesioloog

Hoe werkt de kinesioloog

Binnen mijn praktijk wil ik je graag begeleiden bij het inzicht krijgen in jouw hulpvraag/klachten, mede door te kijken waar jij van binnenuit weer van in beweging komt. Door de spanning en de stress rondom het thema te verminderen ben je uiteindelijk weer vrij om jouw eigen keuzes te maken. Je zult merken dat je je focus veel makkelijker kunt veranderen, de uitdagingen waar je voor staat aan kan gaan, door het leren kennen van jouw eigen kwaliteiten en thoe je die in kan zetten in een bepaalde situatie.

Het stappenplan


Stap 1
Bij spiertesten oefen ik een zachte druk uit op de onderarmen om te kijken of de spier voldoende energie heeft om die druk te weerstaan. Kan de spier de lichte druk tegenhouden dan wordt de test “sterk” genoemd en is er balans. Kan de druk niet worden tegengehouden en raakt  de spier zijn vitaliteit kwijt dan is er sprake van onbalans of  een verstoring in het lichaam. Op deze manier is er een soort communicatie (het lichaam ‘vertelt’) . Op deze wijze  is het mogelijk  meer te weten te komen over de achtergrond van lichamelijke of emotionele klachten.


Stap 2 
Samen met de cliënt maak ik een plan hoe we de oorzaken en de negatieve invloeden van de hulpvraag/ klachten kunnen verbeteren en verhelpen. Aan de hand van de spiertest kunnen we terug gaan naar de leeftijd waarop de klacht ontstaan is. Hierna bepalen we de methode om te leren anders met die ervaring om te kunnen gaan. Door het stellen van gerichte vragen geeft het lichaam, door middel van de spiertest, zelf aan welke correcties/oefeningen nodig zijn om in balans te komen. Als de blokkades/verstoringen zijn opgeheven kan de energie beter doorstromen.  Een hersteld evenwicht maakt dat je je veel beter en energieker voelt.  Je hebt een aanzet  gekregen tot stimulatie van je eigen vermogen om te herstellen.

Bel of mail mij voor een

kennismakingssessie:

https://kinesiologiepraktijk-hestervis.nl/kennismakingssessie

/


De consulten hebben geen medisch karakter. Afhankelijk van de  aard van de klachten is gebleken een traject van gemiddeld 6 behandelingen gedurende 12 weken meestal voldoende zijn om een goed resultaat te bereiken. Toegepaste kinesiologie wordt niet gebruikt om medische diagnoses te stellen of medicijnen uit te testen. Het is bij uitstek geschikt om naast de reguliere gezondheidszorg in gezet te worden. Bij kinderen onder de vijf jaar is het mogelijk via een volwassene te testen (surrogaat testen).