Hester Vis Kinesioloog

Over mij

Zo’n vijfentwintig jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding kinesiologie. In 1998 ben ik mijn praktijk gestart. Ik hou er erg van om te werken met kinderen, om hen te helpen met meer gemak en plezier te leren. Hun openheid en bereidwilligheid roert mij keer op keer. Het verwondert mij vaak hoe snel hun zelfvertrouwen kan groeien. Mijn speciale aandacht gaat uit naar kinderen met hooggevoeligheid, ADHD, ADD, ASS en (faal)angst. Ook zie ik in mijn praktijk veel volwassenen en ben ik vertrouwd met onderwerpen als het verwerken van emotionele gebeurtenissen, (faal)angst, nieuwe uitdagingen aangaan, stoppen met roken en afvallen. Geen behandeling is hetzelfde. Kinesiologie is heel specifiek en toegespitst op de klacht of de hulpvraag van de cliënt. Na drie tot vijf behandelingen is doorgaans een duidelijk verschil merkbaar. 


Opleidingen en cursussen

Ik heb altijd de behoefte gehad om mijn kennis op het gebied van kinesiologie verder te onderbouwen en uit te breiden. Daartoe heb ik o.a. de volgende opleidingen en cursussen gevolgd:

– Touch for Health 
– The One Brain methode van Three in One Concepts (1994-1999)
– Nascholing jaarlijks (v.a. 1999)
  (specialisme op het gebied van faalangst en neg. / pos. zelfbeeld)
– Touch for Health Woordblind
– Cranio-sacrale Kinesiologie  2005-2008
– Advanced Kinesiology: Emotionele band Moeder-Kind
– Geheugen- Opslagplaatsen en assemblagepunt
– Dyslexie en het Cerebellum
– LEAP I  Brein-integratie + Gliacellen+ SIPS   2013
  ( specialisme op het gebied van Dyslexie, ADD, ASS, ADHD, Autisme, spraakmoeilijkheden)
– LEAP I   Wernicke en Brocca

– Lezingencyclus Dr. Leo Kannerhuis

– Nascholing oorzaken en natuurlijke behandelmogelijkheden van   ADHD, ADD, ASS, Dyslexie, concentratie en leerprestaties.  

– Zijnsorientatie 2013 – heden

-2018 Medische Basiskennis (HBO) SHO register 

-2018 ZPM Kinesiologie op HBO niveau SNRO geaccrediteerd

-2018 bijscholing : cliënten met kanker adequaat ondersteunen met kinesiologie in samenwerking met Oncologienetwerk Arnhem-noord