Hester Vis Kinesioloog

Over mij

Zo’n vijfentwintig jaar geleden ben ik begonnen met mijn opleiding in de toegepaste kinesiologie. In 1998 ben ik mijn praktijk gestart. Ik hou er erg van om te werken met kinderen, om hen te helpen met meer gemak en plezier te leren. Hun openheid en bereidwilligheid roert mij keer op keer. Het verwondert mij vaak hoe snel hun zelfvertrouwen kan groeien. Mijn speciale aandacht gaat uit naar kinderen met hooggevoeligheid en (faal)angst. Ook zie ik in mijn praktijk veel hooggevoelige vrouwen. Het verwerken van emotionele gebeurtenissen waardoor onderliggende reactieve patronen inzichtelijk worden en kunnen veranderen, zodat de motivatie om nieuwe uitdagingen aan te gaan vergroot. Kinesiologie is heel specifiek en toegespitst op de hulpvraag van de cliënt. Na een traject van 6 sessies gedurende gemiddeld 12 weken is doorgaans een duidelijk verschil merkbaar. 

Testimonials

Wat ik typerend vind aan jou is jouw speelsheid en de kracht van visualiseren, wat jou heel makkelijk af gaat.  Jouw creatieve, speelse visie op persoonlijke ‘problemen’ (klachten). Ik voel me altijd heel veilig bij jou. Daarom kan ik mijn diepste gevoelens delen.

Je begeleidt de ander, zonder zelf op de voorgrond aanwezig te zijn.

Ruimte om mezelf te ontdekken en te ontwikkelen. En dat in een voor mij veilige setting.

Rianne

Integer, bedachtzaam, liefdevol, open-minded, voelend / intuïtief en  helderheid

Ingrid

De natuur is altijd alles accepterend en heeft een genezende kalmerende werking op mij. Dat is precies het basisgevoel wat ik ook bij jou ervaar. Hoe hyper of zoekend ik ook bij je binnen wandel, het mag er altijd zijn. Desalniettemin vind ik het heel prettig om altijd weer kalmer en wijzer te vertrekken. Ik vind je optimistisch en wat er ook wordt besproken en breekt altijd een zon (geel) door in jouw gezicht. Als ik aan jou denk, zie ik jou altijd met een lachend vriendelijk gezicht en een fijn stemgeluid.  Tijdens de sessie krijg ik vaak mijn adem weer terug (op adem komen)

Ik vind het ook heel fijn dat je me uitleg geeft over je methodiek als ik weer eens omval van verwondering

Soms met je eigen ervaringen. Dat vind ik heel waardevol. Dat maakt dat ik het gevoel heb dat we van mens tot mens een gesprek hebben/pad bewandelen. Heel fijn ook dat ik altijd eerst even mag ‘binnenkomen’.

Ilona

Je bent energiek, opgewektheid, oprecht openstaan, onderzoekend

en down to earth, solide en dichtbij, in elk geval niet zweverig

Je hebt voor mij een heel fijne, lichte energie. Ik waardeer je menselijke benadering; dat je zelf ook mens bent en blijft, dat je ook wat van jezelf laat zien.

Sessies bij jou voelen als iets wat we samen doen. Jij hebt de kennis en kunde, maar dat maakt nooit dat het ongelijkwaardig voelt. Je lijkt net zo oprecht benieuwd naar wat we tegen gaan komen, als ik.

Je wekt vertrouwen, je straalt ervaring en kunde uit, zonder contactloos routineus te worden.

Wat jou speciaal en anders maakt, zit deels in de technieken die je gebruikt (dus ten opzichte van andere vormen van begeleiding) en natuurlijk in jou als uniek mens.

Voor mij ben jij in elk geval positief onderscheidend in je oprechte, menselijke en gelijkwaardige benadering. Dat is denk ik ook wel echt een kunst bij het begeleiden van mensen

Sessies bij jou voelen ook luchtig en veilig, vrijwel ongeacht welk thema we aangaan. Zelfs als we zwaarte tegenkomen, is dat binnen een zekere lichtheid.

Ik weet niet of andere kinesiologen ook zoveel verschillende testsets/technieken gebruiken. Dat maakt jou in mijn beleving heel compleet. Het versterkt mijn vertrouwen dat er altijd wel een passende ingang te vinden is.

Ik vind bij jou een totaalplaatje een passende balans tussen menselijk, invoelend en professioneel.

Ik ben dan ook erg blij dat ik bij jou terecht ben gekomen. Het geeft me een goed gevoel te weten dat ik naar jou toe kan.

Renske

Met mij gaat het eigenlijk best goed. Nog steeds wel worstelend met mijn perfectionisme. Maar ook daar lijk ik beetje bij beetje toch steeds iets beter mee om te kunnen gaan. 

Ik heb veel gehad aan mijn sessies bij jou. De inzichten. Maar met name de ‘oefeningen’ als het bewust rondkijken met mijn ogen helpen mij nog regelmatig om los te komen uit mijn hoofd en weer meer te voelen. Ook kijk ik nog wel eens naar de kaartjes met de lijnen en zeg ik de zinnen die daarbij horen. 

Je hebt dingen diep in mij kunnen raken. Maar het blijft een beetje toveren voor mij. Ik vind het moeilijk te beoordelen wat jouw aandeel is in de behandeling en wat zeg maar vanzelf gaat, gestuurd door mijn lichaam. Je hebt mij op een prettige, respectvolle manier begeleid en geluisterd naar wat er naar boven kwam. Je geeft ruimte aan diepe emoties. Wat voor mij goed was, was dat je me vooral niet te veel liet nadenken. 

PetraOpleidingen en cursussen

Ik heb altijd de behoefte gehad om mijn kennis op het gebied van kinesiologie verder te onderbouwen en uit te breiden. Daartoe heb ik o.a. de volgende opleidingen en cursussen gevolgd:

– Touch for Health 
– The One Brain methode van Three in One Concepts (1994-1999)
– Nascholing jaarlijks (v.a. 1999)
  (specialisme op het gebied van faalangst en neg. / pos. zelfbeeld)
– Touch for Health Woordblind
– Cranio-sacrale Kinesiologie  2005-2008
– Advanced Kinesiology: Emotionele band Moeder-Kind
– Geheugen- Opslagplaatsen en assemblagepunt
– Dyslexie en het Cerebellum
– LEAP I  Brein-integratie + Gliacellen+ SIPS   2013
  ( specialisme op het gebied van Dyslexie, ADD, ASS, ADHD, Autisme)
– LEAP I   Wernicke en Brocca

– Lezingencyclus Dr. Leo Kannerhuis

– Nascholing oorzaken en natuurlijke behandelmogelijkheden van  ADHD, ADD, ASS, Dyslexie, concentratie en leerprestaties.  

– Zijnsorientatie 2013 – heden

-2018 Medische Basiskennis (HBO) SHO register 

-2018 ZPM Kinesiologie op HBO niveau SNRO geaccrediteerd

-2018 bijscholing : cliënten met kanker adequaat ondersteunen met kinesiologie in samenwerking met Oncologienetwerk Arnhem-noord

-2020-2021 Psychosociaal Coach Beeldend Vrije academie ‘t Pad

-2020-heden Psychosociaal Therapeut Beeldend (in opleiding) aan de vrije Academie ‘t Pad